Τοποθεσία & Αξιοθέατα

Καλώς Ήρθατε στην Λεπτοκαρυά....

Η καλοκαιρινή αύρα του τόπου μας σας υπόσχεται αξέχαστες διακοπές κάτω από την σκιά του μυθικού Ολύμπου!

Η Λεπτοκαρυά είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό οικισμός του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Αποτελεί υπέροχο τουριστικό, παραθαλάσσιο προορισμό με αγορά, χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και οργανωμένες παραλίες. Η αμμουδιά της ξεπερνά σε μήκος τα 5 χλ, ενώ η απόσταση που χρειάζεται να διανύσει κανείς από το καταλύμα μας έως την θάλασσα, περιορίζεται σε λίγα μόλις μέτρα. 

Η Λεπτοκαρυά είναι το ιδανικό μέρος διακοπών για χιλιάδες επισκέπτες, κατά τους θερινούς μήνες, και σημείο αφετηρίας για τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Πιερίας! 

Παραλίες 

Tα περίπου 45 χιλιόμετρα ακτογραμμής της Πιερίας κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις και παραμυθένια τοπία. Στη σκιά των ψηλών κορυφών του Ολύμπου που χάνονται στα σύννεφα, αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν και το βουνό και τη θάλασσα.

Αμμώδης παραλίες με ψιλό βοτσαλάκι και πλούσια βλάστηση, βραβευμένες με τη Γαλάζια σημαία της Ευρώπης, στους πρόποδες του Ολύμπου. Οργανωμένες και ασφαλείς προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε τύπο επισκέπτη. Πολυσύχναστες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι πιό δημοφιλής παραλίες: Πλάκα Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, παραλία στην σκιά του κάστρου του Πλαταμώνα και Γρίτσα Λιτοχώρου!

Η Λεπτοκαρυά είναι ένας μεγάλος οικισμός που διαθέτει πολλές επιλογές για διασκέδαση και φαγητό. Πολλές οικογένειες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια την επιλέγουν ως τη βάση τους για τις καλοκαιρινές διακοπές 

Όλυμπος 

Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και κατοικία των δώδεκα θεών της αρχαιότητας, σας προσκαλεί σε μία θεϊκή ορειβατική εμπειρία. εκπλήξεις και παραμυθένια τοπία. Στη σκιά των ψηλών κορυφών του Ολύμπου που χάνονται στα σύννεφα, αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν και το βουνό και τη θάλασσα.

Ο Όλυμπος έχει 52 κορυφές και βαθιά φαράγγια. Η ψηλότερη κορυφή, ο Μύτικας, που σημαίνει «μύτη», ανέρχεται στα 2.919 μέτρα (9.577 πόδια). Είναι μια από τις υψηλότερες κορυφές στην Ευρώπη.

Κάστρο του Πλαταμώνα

Στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου και στα όρια της Δ.Κ. Πλαταμώνα, είναι χτισμένο το Μεσοβυζαντινό Κάστρο του Πλαταμώνα. Ένα μοναδικά διατηρημένο Κάστρο που ανάγεται στην εποχή της Φραγκοκρατίας, με τον επιβλητικό Πύργο εντός του, το οποίο αποτελούσε στρατηγικό σημείο ελέγχου του περάσματος από τη Θεσσαλία στη Μακεδονία από ξηρά και θάλασσα!

Το Κάστρο του Πλαταμώνα, τελεί σήμερα υπό την ευθύνη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και με τη συγκατάθεση της, πραγματοποιούνται εκεί εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Πληροφορίες στο τηλ.: 23520 44470

Αρχαίο Δίον

Στους βόρειους πρόποδες του Ολύμπου, σε περιοχή που εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο της στενής διάβασης από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία, δεσπόζει το Δίον. Σε απόσταση μόλις επτά σταδίων από τις ακτές του Θερμαϊκού, το Δίον υπήρξε η κατ’ εξοχήν ιερή πόλη των Μακεδόνων και ο ιερός χώρος του Δία στην περιοχή αυτή. Έφτασε σε μεγάλη ακμή κατά τους ελληνιστικούς χρόνους, αλλά και στα ρωμαϊκά χρόνια, καθώς ήταν μια από τις πρωιμότερες αποικίες των Ρωμαίων στο μακεδονικό χώρο.

elEL